23948sdkhjf

"Larvigt" bröd en succé i Norge

I mars lanserades ett lite ovanligt bröd i norska Menys butiker. Dessa innehåller nämligen en liten mängd torkade larver.

Nu visar det sig att norrmännen inte är rädda för annorlunda ingredienser i sitt bröd då brödet, efter bara två veckor blivit till något av en succé. Från början var det tänkt att 22 butiker skulle delta i testet men antalet har redan nu utökats till 31 på grund av stor efterfrågan. Totalt säljs ungefär 150 bröd i veckan, vilket är över förväntan och i vissa butiker har brödet till och med sålt slut.

– Det här har varit ett test där det varit spännande att se vilket mottagande brödet skulle få. Att ändra vanor tar lång tid. Vi hoppas emellertid att det här kan starta en diskussion och lägga fokus på hur vi ska försäkra oss om näringsrik mat till en stadigt växande befolkning, säger Nina Horn Hynne, kommunikationschef på Meny till ABC Nyheter.

Insekterna i brödet mals ner och märks inte i brödet som ska ha en mild nötaktig smak enligt de som prövat det.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094