Nytt växtbaserat alternativ för matlagning
I Fazers havrelinje kommer nu en matlagningsprodukt som är helt växtbaserad. Förutom att smulas över sallad, ungsbakas, stekas och grillas kan den bli ett hyvlat alternativ på frukostmackan.
Fazer Yosa Havrebit tillverkas av nordisk havre och har en proteinhalt på 15 procent.
– Vi är glada över att äntligen få lansera denna havrebaserade nyhet, Fazer Yosa Havrebit. Det har varit ett intressant produktutvecklingsprojekt, med målet att skapa något nytt och helt unikt på den mjölkfria marknaden. Havrebiten är innovativ, snäll mot miljön och erbjuder stora variationsmöjligheter när det kommer till själva tillagningen, säger Tiia Antila, varumärkes- och kategoriansvarig för Fazer Yosa.
Havrebiten är kylvara och finns i två smaker - naturell eller med örterna oregano och basilika. Proteinhalten är 15 procent, fetthalten 8 procent och salthalten 1,2 g per förpackning. I veckan lanseras den på Coop, Willys och Hemköp.
Om ordisk havre |
Artikeln är en del av vårt tema om Produktnytt.