Max öppnar nytt
Max öppnar dörrarna till sin tredje restuarang i Göteborgsregionen och skapar 50 nya arbetstillfällen i området
- Att öppna vår tredje restaurang vid just Torpavallen känns extra roligt då det går helt i linje med vårt eget miljöarbete. Etableringen skapar också 50 nya arbetstillfällen för området, säger Richard Bergfors, vd Max i ett pressmeddelande
Max och miljön
Max drivs av ett stort miljöengagemang och arbetar sedan 2008 med visionen att bli ett koldioxidneutralt företag. Restaurangkedjan klimatkompenserar även hela sin produktion från jord till bord genom trädplantering i Afrika och har klimatmärkt allt på menyn.
Arbetet mot LEED-certifiering av Torpavallen innebär att man vidtagit en rad åtgärder i byggandet av restaurangen gällande bland annat materialval och energiförbrukning. Exempelvis kommer det växa sedumgräs på restaurangens tak som filtrerar och renar regnvattnet samtidigt som det minskar solreflektansen och värmeabsorberingen från byggnadens tak.