Ekologisk hallondryck vinnare av skånska Matverk 2013
Ett spännande samarbete mellan Fruemöllans bär utanför Klippan, Skäralids Restaurang och Innovativa drycker på SLU Balsgård ledde fram till årets skånska vinnare av produktutvecklingstävlingen Matverk
– Vinsten kommer verkligen vid rätt tillfälle. Vi är precis i fas med att hitta rätt med produkten när det gäller grafisk profil och marknadsföring för att nå ut till konsument. Vi är ensamma om den här produkten och vi vet att marknaden finns där, säger Calle Laurén, som driver Fruemöllans bär i ett pressmeddelande.
Lokala traditioner i modern tappning
Målet med tävlingen Matverk är att få fram moderna livsmedelsprodukter med rötter i lokala traditioner skapade av råvaruproducent, matlagare och förädlare från alla Sveriges landskap. Och tävlingsuppgiften utgår från att få fram en produkt som kan säljas på marknaden.
– Matverk har verkligen bidragit till flera livliga samtal mellan kock och producent. Jag är övertygad om att vår skånska vinnare också kommer att gå segrande ur riksfinalen, säger tävlingsledaren Andreas Larsson.