23948sdkhjf

Hästkött i lasagne från Findus

Efter larm från underleverantör om att nötköttet i Findus lasagne är hästkött, drar företaget tillbaka färdigrätten
Den 4 februari 2013 beslutade Findus Sverige att dra tillbaka sin produkt Findus Lasagne 375 gram från kundernas distributionslager, meddelar företaget i ett pressmeddelande.

Hästkött
Anledningen var att Findus leverantör av Lasagne meddelat att innehållet i produkten eventuellt inte överensstämde med innehållsförteckningen. Findus har fått försäkran från leverantören att det inte handlar om någon hälsofara för konsumenten. Som en försiktighetsåtgärd tog Findus den 4 februari tillbaka den aktuella produkten eftersom kvalitet och ansvarstagande alltid står högst på agendan.

Leverantören upptäckte avvikelsen efter att Findus, som ett led i sina normala kvalitetsrutiner, efterfrågat verifikationer av råvarornas spårbarhet. Findus leverantör har i sin tur vidtagit åtgärder och säkerställt att de nya leveranserna av 1-portion Lasagne innehåller det som deklareras på innehållsförteckningen.

- Även om vår leverantör försäkrar oss om att det inte handlar om någon hälsofara så har Findus respekt för att det kan finnas konsumenter som vill lämna tillbaka sin 1-portions Lasagne.




Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078