23948sdkhjf

Inga spår av läkemedel i produkter från Findus

I förra veckan avslöjades det att hästkött hade hittats i Findus lasagne, företaget har nu testat sina produkter för att se om läkemedel kunnat hittats i det misstänka köttet
I samband med att Findus förra veckan avslöjade att företaget i en kvalitetskontroll funnit hästkött i lasagne producerad i Luxemburg, begärde den brittiska myndigheten FSA (Food Safety Agency) att produkten, som sålts i Storbritannien, skulle testas för innehåll av otillåtna läkemedel. Findus Sverige valde då att på eget initiativ även lämna in prover från de leveranser som återkallats från den svenska marknaden till test.

Nu har svaret av dessa tester kommit och samtliga tester som genomförts av Findus i Sverige och Storbritannien bekräftar att det inte finns några spår av otillåtna läkemedel i produkten.

- Vi är utsatta för ett bedrägeri och det är därför viktigt att gå till botten och undersöka detta så noga vi kan. Det är oacceptabelt att en underleverantör fuskar och utsätter Findus konsumenter för detta. Jag är mycket stolt över att det var vi på Findus som genom vår kvalitetskontroll avslöjade detta bedrägeri som nu involverar över 60 matproducenter i 16 länder, säger Jari Latvanen, vd för Findus i Norden i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062